Stop violenței domestice!

Campania Stop violenței domestice! s-a derulat în data de 25 Noiembrie, cu ocazia Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor.

Evenimentul a fost unul de conștientizare publică, fiind organizat în colaborare cu Departamentul de Asistență Socială din Universitatea de Vest Timișoara, Facultatea de Artă și Design Timișoara și Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș. Partener financiar: LAKRIS. Essential Oils – Consultant independent dōTERRA.

Studente ale Facultății de Asistență Socială au ieșit în Piața Libertății din Timișoara, machiate într-o manieră artistică, evocând diferite forme de abuz fizic și exprimându-și dezacordul față de acest fenomen. Totodată, cu această ocazie au fost distribuite pliante informative referitoare la fenomenul violenței împotriva femeii și la servicile la care pot apela victimele acestuia.

Conform datelor furnizate de către Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, în anul 2017 au fost înregistrate 302 infracțiuni de lovire și alte violențe comise între membrii familiei, dintre care 274 fiind comise de către bărbați. Numărul total al agresorilor înregistrați este de 563 de persoane, 32 dintre aceștia fiind cercetați pentru infracțiuni comise contra vieții, 403 contra integrității corporale sau sănătății, 42 contra libertății persoanei, 46 contra libertății sau integrității sexuale, 24 infracțiuni de trafic și exploatare a persoanelor vulnerabile și 16 infracțiuni ce aduc atingere domiciliului și vieții private.

 

 

 

 

 

 

Urmărește aici știrea Digi24 Timișoara despre această campanie