Un milion de stele – Spune nu abandonului școlar!

Campania a fost organizată în data de 15 noiembrie 2018 cu sprijinul a 4 parteneri locali, respectiv: Direcția de Asistență Socială Timișoara, Fundația Pentru Voi, Fundația Rudolf Walther și Organizația Salvați Copiii Timiș.

Tema campaniei din Timișoara a fost cea a abandonului școlar și a precarizării educaționale și sociale a copiilor din România. În condițiile în care peste 270.000 de tineri părăsesc timpuriu școala în România, fapt ce ne situează pe locul 3 în Uniunea Europeană, Federația Caritas dorește să atragă atenția cu privire la una dintre cele mai grave probleme sociale, cu care ne confruntăm ca societate pe termen mediu și lung.

Campania Un milion de stele a constat în organizarea unei mese rotunde și a unui eveniment stradal de conștientizare publică, în cadrul căruia timișorenii au fost invitați să aprindă în mod simbolic o stea pentru a face vizibilă problematica abandonului școlar în comunitate. Persoanele interesate au putut face totodată și o donație la fața locului, pentru a susține programele educaționale dezvoltate de Federația Caritas.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oferim anual servicii pentru prevenirea abandonului școlar unui număr de peste 240 de copii și familiile lor, în special din mediu rural, precum: Centrul de zi pentru copiii romi din Periam, Centrul de zi pentru copii cu dizabilități „Casa Sfânta Maria“ din Carani, Centrul de zi Nădrag, Centrul comunitar pentru copii „Casa Pater Berno” Bacova. Lucrăm cu copii, părinți, profesori și membri ai comunității pentru a asigura accesul la educație pentru fiecare copil, indiferent de condiția socială și economică în care se găsește. Pentru copiii din comunitățile marginalizate, educația este singura șansă să iasă din sărăcie“, ne spune domnul Grün Herbert, director executiv Federaţia Caritas a Diecezei Timişoara.